Wollenweber

Dieter Wollenweber en zijn vrouw startten in 1982 in het klein hun productie van hoogwaardige brillen van natuurlijk hoorn. Elk van de monturen is handgemaakt en afgewerkt met veel aandacht voor detail. Een bril van Wollenweber wordt gedragen door trendsetters en mensen die met hun bril hun eigen individualiteit en persoonlijkheid willen uitstralen. In 2019 is dit familiebedrijf overgenomen door de twee dochters en zij laten de nalatenschap van Wollenweber natuurlijk niet los.
Hoorn is één van de oudste producten op de wereld, van waaruit hoogwaardig natuurlijk materiaal geproduceerd kan worden. Het hoorn waar Wollenweber mee werkt komt vanuit Azië en Afrika. Hier worden meer dan 80 miljoen waterbuffels als boerderijdieren gehouden. As bijproduct van hun natuurlijk dood, leveren zij het element van de exclusieve hoorn monturenlijn van Wollenweber.

Met een montuur van Wollenweber heeft u een handgemaakt product, wat individueel bewerkt is en daarbij dus ook een uniek montuur oplevert. Hoorn is een natuurlijk materiaal met een hoog draagcomfort en optimaal geschikt voor mensen met een allergie voor andere materialen.